vineri, 4 noiembrie 2011

Colţunaşi din cartofi cu carne de porc

Materia primă: Cartofi, făină, ouă, piper, carne de porc calitatea I, ceapă, ulei, sare.

Cantitatea pentru 10 porţii:

  • Cartofi - 1,100 kilograme
  • Făină - 0,300 kilograme
  • Ouă - 0,150 kilograme
  • Piper - 0,001 kilograme
  • Carne de porc - 0,150 kilograme
  • Ceapă - 0,150 kilograme
  • Ulei - 0,075 litri
  • Sare - 0,050 kilograme


Cantitatea pentru 100 porţii:

  • Cartofi - 10,500 kilograme
  • Făină - 3,000 kilograme
  • Ouă - 1,500 kilograme
  • Piper - 0,005 kilograme
  • Carne de porc - 1,500 kilograme
  • Ceapă - 1,500 kilograme
  • Ulei - 750 litri
  • Sare - 0,200 kilograme


Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert într-un vas cu apă. După ce au fiert se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat. Se pun într-un vas, li se adaugă ouăle, făina şi sare şi se frământă bine, obţinându-se o cocă. Carnea se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt şi călită, i se adaugă piperul măcinat şi sarea şi se amestecă bine. Din aluatul de cartofi se întinde o foaie de 1 cm grosime, se porţionează cu paharul şi la mijlocul fiecărei bucăţi se pune câte puţină compoziţie de carne tocată. Se îndoaie şi se apasă marginile pentru a se lipi. După ce coţunaşii au fost pregătiţi se pun la fiert într-un vas cu apă fiartă şi puţină sare. Coţunaşii se pot servi simpli sau cu smântână, zahăr etc.

Din această materie primă rezultă pentru o porţie:

1. Produs finit
 - Colţunaşi din cartofi cu carne: 0,120 kilograme

2. Valori nutritive:
- Protide - 4,38
- Lipide - 10,96
- Glucide - 16,06

3. Valori energetice:
- Calorii - 1170,86

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu