Cantitatea pentru 10 porţii:
- Cartofi - 1,100 kilograme
- Făină - 0,300 kilograme
- Ouă - 0,150 kilograme
- Piper - 0,001 kilograme
- Carne de porc - 0,150 kilograme
- Ceapă - 0,150 kilograme
- Ulei - 0,075 litri
- Sare - 0,050 kilograme
Cantitatea pentru 100 porţii:
- Cartofi - 10,500 kilograme
- Făină - 3,000 kilograme
- Ouă - 1,500 kilograme
- Piper - 0,005 kilograme
- Carne de porc - 1,500 kilograme
- Ceapă - 1,500 kilograme
- Ulei - 750 litri
- Sare - 0,200 kilograme
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert într-un vas cu apă. După ce au fiert se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat. Se pun într-un vas, li se adaugă ouăle, făina şi sare şi se frământă bine, obţinându-se o cocă. Carnea se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt şi călită, i se adaugă piperul măcinat şi sarea şi se amestecă bine. Din aluatul de cartofi se întinde o foaie de 1 cm grosime, se porţionează cu paharul şi la mijlocul fiecărei bucăţi se pune câte puţină compoziţie de carne tocată. Se îndoaie şi se apasă marginile pentru a se lipi. După ce coţunaşii au fost pregătiţi se pun la fiert într-un vas cu apă fiartă şi puţină sare. Coţunaşii se pot servi simpli sau cu smântână, zahăr etc.
Din această materie primă rezultă pentru o porţie:
1. Produs finit
- Colţunaşi din cartofi cu carne: 0,120 kilograme
2. Valori nutritive:
- Protide - 4,38
- Lipide - 10,96
- Glucide - 16,06
3. Valori energetice:
- Calorii - 1170,86
Din această materie primă rezultă pentru o porţie:
1. Produs finit
- Colţunaşi din cartofi cu carne: 0,120 kilograme
2. Valori nutritive:
- Protide - 4,38
- Lipide - 10,96
- Glucide - 16,06
3. Valori energetice:
- Calorii - 1170,86
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu