sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Crap la grătar cu unt şi cartofi

Materia primă: Crap fără cap, necurăţat, cartofi, ulei, unt, verdeaţă.

Cantitatea pentru 10 porţii:

  • Crap necurăţat, fără cap - 2,500 kilograme
  • Cartofi - 2,000 kilograme
  • Ulei - 0,025 litri
  • Unt - 0,200 kilograme
  • Verdeaţă - 0,100 kilograme

Cantitatea pentru 100 porţii:

  • Crap necurăţat, fără cap - 25.000 kilograme
  • Cartofi - 20.000 kilograme
  • Ulei - 0,250 litri
  • Unt - 2.000 kilograme
  • Verdeaţă - 0,400 kilograme

Mod de preparare:
Peştele, crapul fără cap, se curăţă de solzi, se taie în porţii, se spală, se trece prin ulei şi se frige la grătar.
Se serveşte cu cartofi natur adăugându-se unt topit şi verdeaţă tocată deasupra.

Cartofi natur se prepară:
Cartofii se curăţă de coajă, se taie în pătrate mari şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert se iau de pe foc şi se servesc ca garnitură la peşte cu  verdeaţa tocată mărunt.

Din această materie primă rezultă pentru o porţie:

1. Produs finit
- Crap - 0,150 kilograme
- Cartofi - 0,130 kilograme
- Unt - 0,020 kilograme
Total - 0,300 kilograme

2. Valori nutritive:
- Protide - 48,94
- Lipide - 28,41
- Glucide - 40,37

3. Valori energetice:
- Calorii - 614,19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu