Cantitatea pentru 10 porţii:
- Fasole uscată - 0,600 kg
- Morcovi - 0,250 kg
- Ceapă - 250 kg
- Ulei - 0,150 kg
- Țelină - 0,100 kg
- Bulion - 0,100 kg
- Usturoi - 0,025 kg
- Cimbru - 1 fir
- Leuștean - 0,050 kg
- Verdeață - 0,100 kg
- Sare - 0,050 kg
- Cârnați de porc - 0,600 kg
Cantitatea pentru 100 de porţii:
- Fasole uscată - 6,000 kg
- Morcovi - 2,000 kg
- Ceapă - 2,000 kg
- Ulei - 1,500 kg
- Țelină - 1,000 kg
- Bulion - 1,000 kg
- Usturoi - 0,250 kg
- Cimbru - 10 fire
- Leuștean - 0,200 kg
- Verdeață - 0,400 kg
- Sare - 0,300 kg
- Cârnați de porc - 6,000 kg
Mod de preparare:
Se alege fasolea albă, se spală și se pune la fiert cu apă rece. Când fasolea este aproape fiartă se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul curățat, spălat și tăiat subțile. De asemenea se pune cimbrul și usturoiul. Se încălzește uleiul și după ce se stinge cu bulion și zeamă de fasole, se introduce în ciorbă, lăsându-se să mai fiarbă circa 15 minute. Pătrunjelul și leușteanul se spală și toacă mărunt și se pune la ciorbă când aceasta este fiartă.
Se adaugă cârnații prăjiți și tăiați în porții.
După ce se potrivește de sare, se servește cu verdeață pe deasupra.
Se adaugă cârnații prăjiți și tăiați în porții.
După ce se potrivește de sare, se servește cu verdeață pe deasupra.
Din această materie primă rezultă pentru o porţie:
1. Produs finit
- Ciorbă - 0,355 kg
- Cârnați - 0,045 kg
Total - 0,400 kg
- Cârnați - 0,045 kg
Total - 0,400 kg
2. Valori nutritive:
- Protide - 24,93
- Lipide - 33,38
- Glucide - 41,77
3. Valori energetice:
- Calorii - 385,08
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu