joi, 28 noiembrie 2013

Ciorbă de varză cu carne

Materia primă: Carne de vacă, carne de porc, varză albă, morcovi, pătrunjel rădăcină, ouă, ceapă, roșii, bulion, făină, untură, iaurt, sare, boia.

Cantitatea pentru 10 porţii:

  • Carne de vacă - 0,500 kg
  • Carne de porc - 0,500 kg
  • Varză albă - 1,500 kg
  • Morcovi - 0,150 kg
  • Pătrunjel rădăcină - 0,100 kg
  • Ouă - 0,100 kg
  • Ceapă - 0,100 kg
  • Roși - 0,100 kg
  • Bulion - 0,030 kg
  • Făină - 0,025 kg
  • Untură - 0,100 kg
  • Iaurt - 0,400 kg
  • Sare - 0,050 kg
  • Boia - 0,010 kg

Cantitatea pentru 100 de porţii:

  • Carne de vacă - 5,000 kg
  • Carne de porc - 5,000 kg
  • Varză albă - 13,000 kg
  • Morcovi - 1,000 kg
  • Pătrunjel rădăcină - 1,000 kg
  • Ouă - 0,750 kg
  • Ceapă - 1,000 kg
  • Roși - 1,000 kg
  • Bulion - 0,300 kg
  • Făină - 0,250 kg
  • Untură - 0,750 kg
  • Iaurt - 4,000 kg
  • Sare - 0,300 kg
  • Boia - 0,070 kg

Mod de preparare:

Carnea de vacă şi porc se spală şi se pune la fiert (carnea de vacă se pune la fiert cu 30 de minute înainte). După ce carnea este fiartă, se scoate şi se taie în porţii. În supa de la carne se bagă: varză tăiată careuri mici şi morcovii. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în untură, după care se stinge cu bulion şi supă. Se introduce în oala cu ciorbă şi se lasă să fiarbă 30-40 de minute. Gălbenuşurile de ouă se amestecă cu făină şi iaurt, se bat bine, se subţiază cu ciorbă şi se adaugă la aceasta, împreună cu roşiile tăiate în bucăţi mici. Se potrivesc de sare şi boia de ardei, se mai fierb 5 minute. Se serveşte cu pătrunjel verde pe deasupra.

Din această materie primă rezultă pentru o porţie:

1. Produs finit
- Carne - 0,060 kg
- Ciorbă - 0,340 kg
Total - 0,400 kg

2. Valori nutritive:
- Protide - 23,18
- Lipide - 40,17
- Glucide - 12,79

3. Valori energetice:
- Calorii - 519,83

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu