Materia primă: Crap fără cap, necurăţat, cimbru, bulion pastă, roşii proaspete, ulei, lămâie, cartofi, verdeaţă.
Cantitatea pentru 10 porţii:
- Crap necurăţat, fără cap - 2,500 kilograme
- Cimbru - un fir
- Bulion pastă - 0,100 kilograme
- Roşii proaspete - 1 kilogram
- Ulei - 0,250 litri
- Lămâie - 0,075 kilograme
- Cartofi - 2 kilograme
- Verdeaţă - 0,100 kilograme
Cantitatea pentru 100 porţii:
- Crap necurăţat, fără cap - 25 kilograme
- Cimbru - 15 fire
- Bulion pastă - 0,800 kilograme
- Roşii proaspete - 10 kilograme
- Ulei - 2 litri
- Lămâie - 0,750 kilograme
- Cartofi - 20 kilograme
- Verdeaţă - 0,400 kilograme
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, se taie în porţii, se spală şi se aranjează într-o tavă cu ulei înfierbântat. Apoi se introduce tava în cuptor şi când peştele s-a fript pe jumătate, i se adaugă bulionul, dizolvat în restul de ulei. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţe, se taie în două, li se înlătură seminţele şi se pun peste peştele din tavă. Tava astfel pregătită se introduce la cuptor timp de 15 minute.
Se serveşte cu cartofi natur şi lămâie, presărându-se pe deasupra cu verdeaţă tocată mărunt.
Cartofi natur se prepară:
Cartofii se curăţă de coajă, se taie în pătrate mari şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert se iau de pe foc şi se servesc ca garnitură la peşte cu verdeaţa tocată mărunt.
Din această materie primă rezultă pentru o porţie:
1. Produs finit
- Crap - 150 grame
- Cartofi şi roşii - 130 grame
- Sos - 50 grame
Total - 330 grame
2. Valori nutritive:
- Protide - 50,12
- Lipide - 28,58
- Glucide - 46,10
3. Valori energetice:
- Calorii - 659,95
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu