duminică, 13 noiembrie 2011

Liptauer alb

Materia primă: Brânză telemea de oaie, smântână, ulei.
Cantitatea pentru 10 porţii:

  • Brânză de telemea de oaie - 900 grame
  • Smântână - 50 grame
  • Ulei - 50 grame

Cantitatea pentru 100 de porţii:

  • Brânză de telemea de oaie - 9 kilograme
  • Smântână - 500 grame
  • Ulei - 500 grame

Mod de preparare:
Brânza telemea de oaie se trece prin maşina de tocat carne, după ce s-a spălat cu puţină apă rece. Se amestecă cu smântâna şi uleiul până se face o pastă groasă.
Se pune într-o formă sau vas, păstrându-se la rece. Se serveşte în porţii sau la sandvişuri, ca atare.

Din această materie primă rezultă pentru o porţie:

1. Produs finit
Liptauer alb - 100 g

2. Valori nutritive:
- Protide - 18,13
- Lipide - 24,67
- Glucide - 1,06

3. Valori energetice:
- Calorii - 308,05

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu