sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Macaroane cu salam şi sos tomat

Materia primă: Macaroane, untură, unt, salam, sos tomat, sare.
Cantitatea pentru 10 porţii:

  • Macaroane - 750 grame
  • Untură - 150 grame
  • Salam - 250 grame
  • Sos tomat - 500 grame
  • Sare - 50 grame

Cantitatea pentru 100 de porţii:

  • Macaroane - 7 kilograme
  • Untură - 1,250 kilograme
  • Salam - 1,250 kilograme
  • Sos tomat - 4 kilograme
  • Sare - 300 grame

Mod de preparare:
Într-un vas cu se fiebe apă cu sare. Când dă în fiert se pun macaroanele rupte în două şi se fierb circa 30 de minute sau după cum scrie pe cutie. După ce au fiert se scurg de apa fierbinte, se pun în apă rece şi apoi se scurg şi de această apă rece.
Salamul se curăţă de pieliţe, se taie pătrate mici şi se prăjeşte în untură adăugând şi sosul tomat. Într-o cratiţă după ce se înfierbântă untul se adaugă macaroanele şi sosul tomat, se introduc la cuptor circa 10 minute şi se serveşte fierbinte.

Din această materie primă rezultă pentru o porţie:

1. Produs finit
Macaroane cu salam şi sos tomat - 300 g

2. Valori nutritive:
- Protide - 13,44
- Lipide - 35,49
- Glucide - 59,67

3. Valori energetice:
- Calorii - 629,63

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu