luni, 25 noiembrie 2013

Ciorbă rece rusească

Materia primă: Cvas, muștar, carne de vacă, ouă, smântână, ridichi de lună, castraveți verzi, mărar, ceapă verde, cartofi, zahăr.

Cantitatea pentru 50 porţii:

  • Cvas - 7,5 kilograme
  • Muștar - 250 grame
  • Carne de vacă - 3 kilograme
  • Ouă - 600 grame
  • Smântână - 1 kilogram
  • Ridichi de lună - 1 kilogram
  • Castraveți verzi - 1,5 kilograme
  • Mărar - 150 grame
  • Ceapă verde - 750 grame
  • Cartofi - 2,5 kilograme
  • Zahăr - 150 grame

Cantitatea pentru 100 de porţii:

  • Cvas - 15 kilograme
  • Muștar - 500 grame
  • Carne de vacă - 6 kilograme
  • Ouă - 1,250 kilograme
  • Smântână - 2 kilograme
  • Ridichi de lună - 2 kilograme
  • Castraveți verzi - 3 kilograme
  • Mărar - 300 grame
  • Ceapă verde - 1,500 kilograme
  • Cartofi - 5 kilograme
  • Zahăr - 300 grame

Mod de preparare:
Carnea se spală, se fierbe și apoi se taie pătrate mici. Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, în coajă. După ce fierb, se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Ridichile, castraveții, morcovul și ceapa verde după ce se spală și se curăță se taie felii, iar mărarul și ceapa se toacă mărunt. Ouăle se fierb tari, se curăță de coajă și apoi se taie ca și carnea și se adaugă la ciorbă.

Din această materie primă rezultă pentru o porţie:

1. Produs finit
Ciorbă rece rusească - 200 g

2. Valori nutritive:
- Protide - 16,45
- Lipide - 24,42
- Glucide - 16,37

3. Valori energetice:
- Calorii - 361,35

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu